+36-20-229-0653 info@paloc-sobarlang.hu

A Sóterápia működése

A sószoba levegőjének minősége közel azonos a sóbányákéval, a levegőben lévő só részecskék belélegzése elősegítik a hörgők tisztulását és csökkentik a nyálkahártya gyulladását. Nagy fokú váladékoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamat indul el.

A sószobában a magas só koncentrációnak köszönhetően, magas negatív ion túlsúly jellemző. A mikroorganizmusok száma jelentősen lecsökken ily módon a levegő lényegesen tisztább, allergén anyagokban szegényebb lesz.

 A száraz sóterápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy a sót nem párologtatjuk, nem kötjük vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban, és nincs plusz nyáktermelés. A nyálkahártyával ellentétes iontöltésnek és részecske méretnek köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig, kivédve ezzel a korábban ismert nedves terápiák hátrányait.

 A só generátor, só aeroszol mikro-részecskéket (2-5 mikron közötti méretű) állít elő. A részecskék nagy mozgási energiával hatnak, ami által fokozódik a gyógyulási folyamat.

Az aktivált mikro-részecskék élettartama nagyon rövid, ezért rendkívüli jelentőséggel bír a só aeroszol generátor által termelt só részecskék megszakításmentes, beporlasztása.

A sóterápiák közül a száraz, non-stop beporlasztásos sóterápia ma a legkorszerűbb és a leghatékonyabb, mert az általa előállított sópor szemcsék olyan kicsik, hogy a tüdő legtávolabbi hörgőcskéibe is eljutnak. A só hatására feloldódnak a nyálkahártyára letapadt szennyeződések, a váladékkal együtt kitisztulnak a szervezetből,és megszűnik a gyulladás.

Hány éves kortól ajánljuk a sóterápiát?

Tulajdonképpen mindenkinek, életkori megkötés nincs.  E szelíd gyógymód iránt nemcsak a légzőszervi betegek, hanem betegségmegelőző, immunrendszer erősítő, nyugtató hatása miatt az egészséges felnőttek és gyerekek érdeklődését is kívánjuk felkelteni. Jó szívvel ajánlom a Sóbarlang használatát mindazoknak, akik a krónikus panaszaik csökkentésére, akár prevenció, utókezelés vagy csupán kikapcsolódás céljából látogatnak el hozzánk.

Milyen gyakran érdemes a sóbarlangot látogatni?

Alkalmanként 60 percet töltenek vendégeink a sószobában, mely idő alatt folyamatos a sóbeporlasztás. Kúraszerű alkalmazás esetén (6-12 alkalom) felnőtteknél 85-90%, gyermekeknél 90-95%-ban jelentős javulás tapasztalható. Heti 1×60 perc a sóbarlangban negyedére csökkenti a légúti fertőzéses megbetegedések esélyét.