+36-20-229-0653 info@paloc-sobarlang.hu

Himalája só esetén a jódtartalom természetes benne, nem kell külön pótolni, és a pajzsmirigynek is a legmegfelelőbb formában van jelen benne. (Akinek pajzsmirigy alul működésé van, annak viszont emiatt nem ajánlott!)A Himalája só 86%-a nátrium-klorid, ellenben a maradék 14%-ban ott vannak azok a nyomelemek, amiket a konyhasóból kivonnak. A Himalája só gazdag emiatt magnéziumban, káliumban, kalciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne, összesen közel 84 fajta. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás. Káros környezeti hatásoktól mentesen keletkezett és maradt fenn, mivel 400-600 méter mélyen kristályosodott ki. Lúgosítő hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.

  • Finom szemcsés, sötét rózsaszín himalájai só (450g)   860 ft,
  • Durva szemcsés, sötét rózsaszín himalájai só (450g)    860 ft,
  • Durva szemcsés, sötét rózsaszín himalájai só, üveg örülőben (200g)   1.990 ft,
  • Finom szemcsés, világos rózsaszín himalájai só (450g)   860 ft,
  • Durva szemcsés, világos rózsaszín himalájai só (450g)   860 ft.
  • Durva szemcsés, világos rózsaszín himalájai só, üveg őrlőben (200g)   1.990 ft,
  • Durva szemcsés, rózsaszín himalájai só és egész bors, üveg őrlőben (200g)    2.400 ft,
  • Durva szemcsés, fekete himalájai só (450g)   1.250 ft.